Известие

Collapse
No announcement yet.

ксенон за 164super

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ксенон за 164super

Здравейте колеги понеже фаровете са ми много слаби мися да сложа ксенон, по-точно би-ксенон а си нямам ни най-малка представа какво да гледам като го избирам.Предпочитам да купя нови фарове вместо ксенон но сигурно струват колкото колата.Посъветвайтеме какъв да взема ,какви параметри да гледам,мерси предварително.
    EX' Alfa Romeo 33 1.7 16v / EX' Alfa Romeo 164 super 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 166 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 146 TI
    Peugeot 406 Coupe 2.2HDI
    Peugeot 106 1.4 Sport-на жената мачето

Какво имаш предвид под 'биксенон'?

Иначе гледай цената, която ще те устройва. Има хубави корейски, но са по 400 лв. примерно. Има и за под 100 лв. вече. Като параметри основните са цветна температура (и от нея зависи силата на светлината) и мощност - 35 или 55 ли бяха вата. Отделно трябва да знаеш дали търсиш визуален ефект или практическо приложение - т.е. гъзарията или силата на осветяване са по-важни.

И след всичко изписано бих ти предложил комплект Luxima с цветна температура 4300 или 5000К. Добро осветяване на добро съотношение цена/качество. А фаровете можеш да почистиш поне.
    Last edited by didod; d.m.y г., 21:26.
    Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
    Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Би-ксенон мисля ,че е къси и дълги светлини ,определено нетърся гъзария и визуален ефект а търся да свети добре.Какъв размер на крушките да търся H? а и от какво зависи да свети бяло и да не заслепявам другите коли по пътищата,щото съм се разминавал с коли с ксенони и сам ги псувал до девето колено

Колеги какво ще кажете за този http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=41204
      Last edited by pitbull; d.m.y г., 08:14.
      EX' Alfa Romeo 33 1.7 16v / EX' Alfa Romeo 164 super 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 166 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 146 TI
      Peugeot 406 Coupe 2.2HDI

Comment

На суперката и двете крушки са Н1. Според мен ти стига само на късите. Бяло светят 4300 и 5000К, другите отиват към синьо повече. Колкото до заслепяването - трябва да са ти регулирани фаровете.
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
          На суперката и двете крушки са Н1. Според мен ти стига само на късите. Бяло светят 4300 и 5000К, другите отиват към синьо повече. Колкото до заслепяването - трябва да са ти регулирани фаровете.
          Ако сложиш и на дългите - има опасност да сваряваш яйцата на чериклитата, гнездящи по крайпътните дръвета.
          Alfa Romeo 164 Super 2.0TS

Comment

Да кажа защо стига на късите само - 1. С ксенона нуждата от дълги намалява много; 2. Докато запали, на обикновения ксенон му трябват 10 секунди поне; 3. Дългите и без това светят добре.
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

мерси колеги значи ще търся H1 4300 или 5000к
              Peugeot 406 Coupe 2.2HDI

Comment

Изчакай и за други мнения все пак.
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Според мен ако изчистиш фаровете и сложиш някоя по-силна крушка ,може да не ти трябва ксенон .Аз сложих Osram nightbreaker ,свети бяло и има разлика от преди
                  164 2.5 TD

Comment

Първоначално публикувано от ivo_v.i.p Покажи съобщение
                    Според мен ако изчистиш фаровете и сложиш някоя по-силна крушка ,може да не ти трябва ксенон .Аз сложих Osram nightbreaker ,свети бяло и има разлика от преди
                    Не съм се заглеждал - лесно ли се чистят?
                    Alfa Romeo 164 Super 2.0TS

Comment

Така с почистване и слагане на по-силни крушки стигнах до 130/90 W и нагорели клеми на фаровете а видимоста не беше това което исках . С би-ксенона H4 8000к с електомагнитен плъзгач прогледнах а е само 35 вата .
                      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Определено има разлика,аз съм с обикновени Бош ксенон блу.Цена клиент беше над 17,50лв броя за Н1
                        Аlfa 164 Super 2.5TD

Comment

всичко ми е ясно само не мога да рабера как ще сложите Н4-ри крушка в лупата ...
                          иначе проблема при тея фарове е в темепературата която прави обикновената крушка. лупата е много дебела и не може топлината да излиза на вън и рефлектора изграя ужасно.....
                          най правилния варинат е да се разглоби лупата и рефлектора да се изпрати в една фирма до пловдив да се никелират на ново.... тогава ефекта от ксенона ще е уникален!
                          Тествано вече ефекта е .....

иначе и аз си сложих 6000к .... с тея каталясалите лупи свети доста по добре от обикновенна крушка....
                          каталясал фар + обкновена крушка тип свещ е .... трагедия

Comment

Не четеш внимателно, колега
                            Колата на Съни е със старите фарове...
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                              Не четеш внимателно, колега
                              Колата на Съни е със старите фарове...
                              верно е ... извинявам се
                              заблудих се с първия пост на колегата за суперката

Comment

Working...
                              X